Fašírkový pilaf
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 997 kcal
- Sacharidy 107 g
- Tuky 52 g
- Sodík 211 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 107 g
- Cholesterol 30.6 mg
- Draslík 178.2 mg
- Vláknina 8992.2 mg
- Vitamín A 8992.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na másle dozlatova.
-
2
Přidáme mleté maso a koření kromě kari a hřebíčku. Když je maso opražené, přimícháme jogurt. Vše zalijeme osolenou vodou s kořením kari a odstavíme z ohně.
-
3
Rýži s vodou, solí a hřebíčkem dusíme. Když je rýže zpola měkká, naklademe do pekáčku střídavě několik vrstev rýže a mletého masa - vrchní vrstvu tvoří rýže. Dáme zapéci do mírně vyhřáté trouby asi na 15 minut.