Skopové na hrozinkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 879 kcal
- Sacharidy 128 g
- Tuky 30 g
- Sodík 174 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 128 g
- Cholesterol 8.4 mg
- Draslík 611.5 mg
- Vláknina 25506 mg
- Vitamín A 25506 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na kostky a v osolené vodě dusíme doměkka. V téže vodě potom dusíme čočku, až se voda vypaří.
-
2
Na másle pražíme několik minut hrozinky a datle.
-
3
V jiné nádobě uvaříme propláchnutou, osolenou rýži.
-
4
Na polovinu másla s hrozinkami a datlemi dáme vrstvu rýže, vrstvu čočky a opět vrstvu rýže, navrch vrstvu masa. Dusíme pod pokličkou asi 15 minut.
-
5
Potom navrch nalijeme zbylé máslo s hrozinkami a datlemi a na mírném ohni dusíme asi 1 hodinu.