Skopové na hrozinkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Rýže loupaná
  • 500 g Skopová plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 1 šálek Čočka jedlá
  • 0.5 šálek Datle
  • 1 šálek Hrozinky
  • 0.5 šálek Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 879 kcal
  • Sacharidy 128 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 174 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 128 g
  • Cholesterol 8.4 mg
  • Draslík 611.5 mg
  • Vláknina 25506 mg
  • Vitamín A 25506 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kostky a v osolené vodě dusíme doměkka. V téže vodě potom dusíme čočku, až se voda vypaří.

  • 2

    Na másle pražíme několik minut hrozinky a datle.

  • 3

    V jiné nádobě uvaříme propláchnutou, osolenou rýži.

  • 4

    Na polovinu másla s hrozinkami a datlemi dáme vrstvu rýže, vrstvu čočky a opět vrstvu rýže, navrch vrstvu masa. Dusíme pod pokličkou asi 15 minut.

  • 5

    Potom navrch nalijeme zbylé máslo s hrozinkami a datlemi a na mírném ohni dusíme asi 1 hodinu.

Komentáře k receptu