Bramborové bublinky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 149 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 1 g
- Sodík 219 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 0.2 mg
- Draslík 1032.5 mg
- Vláknina 12500 mg
- Vitamín A 12500 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Moučné brambory nakrájíme na plátky silné asi 4 mm. Omyjeme je ve vodě a osušíme v utěrce.
-
2
Na pánvi rozpálíme olej, odstavíme a vložíme do něj plátky brambor. Za stálého potřásání pánví je necháme vyplavat.
-
3
Potom plátky vyjmeme a vhodíme do jiného rozpáleného oleje. Změna teploty způsobí vyfouknutí brambor, získají podobu bublinek. Smažíme dočervena.
-
4
Ihned podáváme, jinak bublinky spadnou.
-
5
Podáváme jako přílohu k rybám.