Filé s rajčaty a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 400 g Rajčata
  • 500 g Filé z aljašské tresky
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 389 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 145 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 325.3 mg
  • Draslík 352.2 mg
  • Vláknina 3289.8 mg
  • Vitamín A 3289.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme osolené a opepřené porce filé a opečeme je.

  • 2

    Když je ryba téměř měkká, poklademe ji silnějšími plátky rajčat, která jsme mírně opekli. Pekáč přikryjeme, rybu mírně podlijeme a dusíme tak dlouho, aby se rajčata prohřála a zůstala vcelku.

  • 3

    Nakonec na filé rozklepneme vejce a necháme je ztuhnout.

  • 4

    Podáváme se šťouchanými bramborami nebo s těstovinami.

Komentáře k receptu