Okouni na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 18 g
- Sodík 592 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 30.5 mg
- Draslík 631.9 mg
- Vláknina 9259 mg
- Vitamín A 9259 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 48.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okouny vykucháme, omyjeme a dáme vařit na 5 minut do osolené vařící vody. Vyjmeme je a stáhneme z nich kůži. Ocasy a hlavy odkrojíme.
-
2
Ryby osolíme, pokapeme citronovou šťávou, posypeme najemno nakrájenou cibulí a vložíme zpět do vývaru. Přilijeme víno a vaříme ještě asi 6 minut.
-
3
Uvařené okouny upravíme na mísu, posypeme nasekanou petrželkou a obložíme vařenými bramborami. Polijeme šťávou z trochy vývaru, do kterého jsme přidali máslo a kyselou smetanu.