Lišky na estragonu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 26 g
- Sodík 282 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 133.9 mg
- Draslík 330.1 mg
- Vláknina 1473.8 mg
- Vitamín A 1473.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 71.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné, na kousky nakrájené lišky vaříme 5 minut ve vodě. Potom je podusíme na másle s olejem (1:1) spolu s nasekaným estragonem, solí, pepřem a kůrou z poloviny citronu. Dusíme na mírném ohni za občasného podlití vývarem a smetanou asi 20 minut.
-
2
Nakonec pokrm zjemníme žloutkem rozmíchaným ve lžíci smetany.
-
3
Podáváme jako předkrm s pečivem.