Zapékaná pikantní zelenina
Suroviny
- 200 g Sýr Eidam cihla 40%
- 100 g Žampiony čerstvé
- 50 ml Olej stolní
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 6 ks Paprikové lusky čerstvé
- 2 ks Chilli paprička
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 2 stroužek Česnek
- 1 šálek Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 349 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 24 g
- Sodík 206 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 42 mg
- Draslík 582.5 mg
- Vláknina 4452.2 mg
- Vitamín A 4452.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 119.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené žampiony, česnek utřený se solí a vše dusíme.
-
2
Před koncem dušení přidáme jemně nasekané chilli papričky, mletou papriku a pepř.
-
3
Zelené papriky a rajčata nakrájíme na kousky a přidáme k žampionům. Po chvíli dušení vše přendáme do zapékací mísy a posypeme nastrouhanou cibulí a sýrem. Podle potřeby podlijeme vodou (nebo vývarem) a zapečeme v troubě.