Celer s citronem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 203 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 17 g
- Sodík 219 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 24 mg
- Draslík 556.3 mg
- Vláknina 8750 mg
- Vitamín A 8750 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaný celer nakrájíme na dvoucentimetrové kostky.
-
2
V kastrolu rozpustíme máslo, vsypeme nakrájený celer, přidáme cukr, sůl a šťávu z citronu. Na mírném ohni dusíme doměkka bez podlévání vodou. Cukr zkaramelizuje, celer zhnědne, ale nesmí se připálit.
-
3
Podáváme k pečenému masu.