Telecí steak á la Mode
Suroviny
- 150 g Játra kuřecí
- 50 g Máslo čerstvé
- 600 g Telecí kýta
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 4 ks Šalotka
- 2 ks Hříbky čerstvé
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 4 polévková lžíce Sýr Ementál (Primátor)
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 541 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 24 g
- Sodík 225 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 282.2 mg
- Draslík 1668.2 mg
- Vláknina 1779 mg
- Vitamín A 1779 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 46 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na steaky, mírně naklepeme, osolíme a opečeme na rozpáleném másle. Maso dáme do zapékací mísy.
-
2
Do výpeku nalijeme smetanu, přidáme jemně nakrájenou šalotku, na kostičky nakrájená játra a hříbky, osolíme a krátce povaříme.
-
3
Do omáčky přidáme nasekanou petrželku a hrášek, přelijeme s ní steaky, posypeme sýrem a zapečeme pod grilem.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami a salátem.