Telecí steak á la Mode

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Játra kuřecí
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 600 g Telecí kýta
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 4 ks Šalotka
  • 2 ks Hříbky čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 4 polévková lžíce Sýr Ementál (Primátor)
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 541 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 225 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 282.2 mg
  • Draslík 1668.2 mg
  • Vláknina 1779 mg
  • Vitamín A 1779 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 46 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na steaky, mírně naklepeme, osolíme a opečeme na rozpáleném másle. Maso dáme do zapékací mísy.

  • 2

    Do výpeku nalijeme smetanu, přidáme jemně nakrájenou šalotku, na kostičky nakrájená játra a hříbky, osolíme a krátce povaříme.

  • 3

    Do omáčky přidáme nasekanou petrželku a hrášek, přelijeme s ní steaky, posypeme sýrem a zapečeme pod grilem.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami a salátem.

Komentáře k receptu