Majonéza na zdobení

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Sardelová pasta
  • 0.5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.125 kg Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1243 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 130 g
  • Sodík 291 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 1260.6 mg
  • Draslík 113.9 mg
  • Vláknina 533 mg
  • Vitamín A 533 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 140.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky z vajec uvařených natvrdo prolisujeme a utřeme s máslem, sardelovou pastou, hořčicí, solí, a pepřem. Přidáme několik kapek worcesteru.

  • 2

    Majonézu používáme na zdobení chlebíčků nebo k plnění půlek vařených vajec.

Komentáře k receptu