Bavorský krém

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cukr krupice
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 plátek Želatina bílá plátky
  • 8 dl Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 295 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 76 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 205.1 mg
  • Draslík 82 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1240.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mléce rozpustíme želatinu a necháme ji rozvařit. Přidáme 2/3 cukru, žloutky a vanilkový cukr. Za stálého míchání uvedeme do varu.

  • 2

    Krém přecedíme a vychladíme ve studené vodě.

  • 3

    Nakonec ušleháme bílky se zbylým cukrem a vmícháme je do krému.

Komentáře k receptu