Bavorský krém
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 11 g
- Sodík 76 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 205.1 mg
- Draslík 82 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1240.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V mléce rozpustíme želatinu a necháme ji rozvařit. Přidáme 2/3 cukru, žloutky a vanilkový cukr. Za stálého míchání uvedeme do varu.
-
2
Krém přecedíme a vychladíme ve studené vodě.
-
3
Nakonec ušleháme bílky se zbylým cukrem a vmícháme je do krému.