Turecký salát
Suroviny
- 40 g Kapary sterilované
- 100 g Okurky nakládané
- 40 g Salát hlávkový
- 200 g Filé z aljašské tresky
- 10 g Olej olivový extra panenský
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 177 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 9 g
- Sodík 1355 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 162.7 mg
- Draslík 76.6 mg
- Vláknina 3303.5 mg
- Vitamín A 3303.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filé udusíme a necháme vychladnout.
-
2
Potom maso nakrájíme na malé kousky, přidáme na kostičky nakrájenou okurku, na nudličky nakrájený hlávkový salát, kapary a natvrdo uvařené, nakrájené vejce.
-
3
Vše zakapeme olejem a zalijeme marinádou z oleje, octa, pepře a soli. Salát ozdobíme nasekanou petrželkou.