Telecí maso dušené s cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 240 g Cibule
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 240 g Telecí plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 6 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 272 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 505 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 115.2 mg
  • Draslík 588.6 mg
  • Vláknina 4500 mg
  • Vitamín A 4500 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vymazaného pekáčku dáme vrstvu cibule nakrájené na kolečka a posypeme nakrájeným česnekem.

  • 2

    Další vrstvu tvoří omyté, na kostky nakrájené a osolené maso. Vrstvy střídáme.

  • 3

    Nakonec vše zalijeme zálivkou ze 3 dílů vody a 1 dílu octa. Zakryjeme alobalem a dusíme asi 2 hodiny.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu