Husí játra v husím sádle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 33 g
- Sodík 71 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 291.3 mg
- Draslík 117.8 mg
- Vláknina 171 mg
- Vitamín A 171 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra umyjeme ve zředěném mléce a zapíchneme do nich 2 hřebíčky.
-
2
Položíme je do menší nádoby, přidáme nakrájené prsní husí sádlo a podlijeme studenou vodou. Přiklopíme a dusíme.
-
3
Jakmile je sádlo průhledné a na okrajích nádoby nám začne růžovět, jsou játra hotová.
-
4
Přendáme je do většího porcelánového hrnku a zalijeme sádlem z dušení. Játra musí být ponořená. Uložíme do lednice.
-
5
Pro lepší chuť můžeme přidat nasekané mandle. Podáváme s tmavým chlebem.