Masové suflé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 100 g Telecí maso přední
  • 30 g Solamyl
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 205 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 234 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 85 mg
  • Draslík 242.2 mg
  • Vláknina 252 mg
  • Vitamín A 252 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a odblaněné maso dvakrát umeleme.

  • 2

    Mleté maso vložíme do hnětače, osolíme, přidáme 2 lžíce studené vody, Solamyl, rozpuštěné máslo (5g) a nasekanou petrželku. Vše chvíli šleháme. Nakonec do těsta zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků.

  • 3

    Těsto dáme do máslem vymazané zapékací mísy. Suflé pečeme v troubě ve vodní lázni asi 30 minut.

Komentáře k receptu