Krém z pečených jablek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 330 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 17 g
- Sodík 18 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 55 mg
- Draslík 150.6 mg
- Vláknina 4750 mg
- Vitamín A 4750 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka upečeme na plechu v troubě a prolisujeme je přes síto. Přidáme bílek, 60g cukru a vše vymícháme.
-
2
Vychlazenou smetanu ušleháme a zamícháme do ní 40g moučkového cukru.
-
3
Polovinu šlehačky zamícháme do jablkového krému.
-
4
Hotový krém dáme do skleněné mísy a ozdobíme zbylou šlehačkou a ořechy.