Vepřové maso po orientálsku

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřová kýta
  • 40 g Solamyl
  • 2 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Víno bílé
  • 5 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 390 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 171 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 194.2 mg
  • Draslík 429.7 mg
  • Vláknina 255 mg
  • Vitamín A 255 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou kýtu nakrájíme přes vlákno na hranolky, promneme ve směsi rozšlehaných vajec, Solamylu a soli. Necháme chvíli odležet.

  • 2

    Maso vložíme na rozehřátý olej a za stálého míchání je zprudka opečeme dozlatova.

  • 3

    Potom přilijeme víno, přidáme nakrájené chilli papričky, utřený česnek, koření a krátce prohřejeme.

  • 4

    Podáváme s dušenou rýží.

Komentáře k receptu