Kuře pečené na zelenině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1192 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 143 g
- Sodík 512 mg
- Bílkoviny 82 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 336.8 mg
- Draslík 1022.8 mg
- Vláknina 6015.8 mg
- Vitamín A 6015.8 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.1 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kuře osolíme, opepříme na povrchu i uvnitř, do dutiny břišní vložíme snítku petrželky a 10g tuku. Prsíčka potřeme rozehřátým tukem a kuře pečeme na zbylém tuku za častého podlévání horkou vodou.
-
2
Asi po 20 minutách pečení přidáme ke kuřeti mrkev nakrájenou na kostičky, kolečka cibule a dále pečeme.
-
3
Když je kuře téměř měkké, přidáme nakrájený pórek a nakrájené uzené maso. Kuře naporcujeme a na talířích obložíme zeleninou.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami.