Jablkový salám
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 23 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 392.4 mg
- Vláknina 11441.1 mg
- Vitamín A 11441.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.7 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z vody a cukru uvaříme hustý sirup, přidáme nastrouhaná jablka a uvaříme hustou kaši.
-
2
Do kaše zamícháme plátky mandlí, hrozinky, skořici, hřebíček, citronovou šťávu a kůru a nakonec mleté ořechy.
-
3
Částečně vychladlou hmotu dáme na vál posypaný moučkovým cukrem. Vyválíme tvar tenkého salámu a necháme jej několik dní schnout.
-
4
Salám nakrájíme na plátky a podáváme.