Jablkový salám

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Hrozinky
  • 300 g Jablka
  • 50 g Mandle
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 210 g Cukr krupice
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Hřebíček mletý
  • 1 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 518 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 392.4 mg
  • Vláknina 11441.1 mg
  • Vitamín A 11441.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.7 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z vody a cukru uvaříme hustý sirup, přidáme nastrouhaná jablka a uvaříme hustou kaši.

  • 2

    Do kaše zamícháme plátky mandlí, hrozinky, skořici, hřebíček, citronovou šťávu a kůru a nakonec mleté ořechy.

  • 3

    Částečně vychladlou hmotu dáme na vál posypaný moučkovým cukrem. Vyválíme tvar tenkého salámu a necháme jej několik dní schnout.

  • 4

    Salám nakrájíme na plátky a podáváme.

Komentáře k receptu