Krupicové knedlíky z odpalovaného těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 400 g Krupice dětská
  • 250 g Tvaroh tvrdý
  • 120 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1126 kcal
  • Sacharidy 116 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 255 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 104 g
  • Cholesterol 269 mg
  • Draslík 58.9 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 57.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnku dáme mléko, sůl a 80g másla. Uvedeme do varu a za stálého míchání přisypeme krupici. Uvaříme hustou kaši.

  • 2

    Do částečně vychladlé kaše vmícháme po jednom vejce a vypracujeme těsto.

  • 3

    Pomocí namočené lžičky vykrajujeme z těsta malé knedlíčky a ihned je vkládáme do osolené vařící vody. Vaříme asi 3 minuty.

  • 4

    Uvařené knedlíčky vyjmeme, polijeme zbylým rozpuštěným máslem, posypeme tvarohem a moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu