Krupicové knedlíky z odpalovaného těsta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1126 kcal
- Sacharidy 116 g
- Tuky 52 g
- Sodík 255 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 104 g
- Cholesterol 269 mg
- Draslík 58.9 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 57.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnku dáme mléko, sůl a 80g másla. Uvedeme do varu a za stálého míchání přisypeme krupici. Uvaříme hustou kaši.
-
2
Do částečně vychladlé kaše vmícháme po jednom vejce a vypracujeme těsto.
-
3
Pomocí namočené lžičky vykrajujeme z těsta malé knedlíčky a ihned je vkládáme do osolené vařící vody. Vaříme asi 3 minuty.
-
4
Uvařené knedlíčky vyjmeme, polijeme zbylým rozpuštěným máslem, posypeme tvarohem a moučkovým cukrem.