Hrušky pečené se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 4 ks Hrušky
  • 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 172 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 10.2 mg
  • Draslík 157.6 mg
  • Vláknina 9360 mg
  • Vitamín A 9360 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrušky oloupeme, nakrájíme na osminy a vykrojíme jádřince.

  • 2

    V zapékací míse rozehřejeme máslo, položíme na ně vrstvu hrušek podlijeme 3 lžícemi vody a posypeme cukrem a vanilkovým cukrem. Dusíme 5-10 minut, až hrušky změknou.

  • 3

    Měkké hrušky přelijeme smetanou a krátce zapečeme v mírně vyhřáté troubě. Podáváme horké.

Komentáře k receptu