Hrušky pečené se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 172 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 5 g
- Sodík 0 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 10.2 mg
- Draslík 157.6 mg
- Vláknina 9360 mg
- Vitamín A 9360 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrušky oloupeme, nakrájíme na osminy a vykrojíme jádřince.
-
2
V zapékací míse rozehřejeme máslo, položíme na ně vrstvu hrušek podlijeme 3 lžícemi vody a posypeme cukrem a vanilkovým cukrem. Dusíme 5-10 minut, až hrušky změknou.
-
3
Měkké hrušky přelijeme smetanou a krátce zapečeme v mírně vyhřáté troubě. Podáváme horké.