Kysané zelí na víně

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Cukr krupice
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 600 g Zelí kysané
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 137 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 74 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 7.3 mg
  • Draslík 340.6 mg
  • Vláknina 6550 mg
  • Vitamín A 6550 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kysané zelí překrájíme a podusíme v trošce vody.

  • 2

    Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém sádle, přidáme zelí a za občasného zamíchání dusíme téměř doměkka.

  • 3

    Před koncem dušení přilijeme víno a podle chuti přidáme cukr a ocet.

Komentáře k receptu