Brambory s balkánským sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Jogurt bílý
  • 20 g Tuk
  • 300 g Sýr balkánský
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Bazalka
  • 1 kávová lžička Oregano čerstvé
  • 10 ks Brambory
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 hrnek Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 472 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 1336 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 205.7 mg
  • Draslík 1399.5 mg
  • Vláknina 10097.8 mg
  • Vitamín A 10097.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Do pekáče vymazaného tukem klademe střídavě vrstvy brambor a nastrouhaného balkánského sýru. Každou vrstvu posypeme nasekanými bylinkami, mírně osolíme a opepříme. Poslední vrstvu budou tvořit brambory.

  • 3

    Vše zalijeme vývarem a zvolna pečeme, až budou brambory téměř měkké. Potom je zalijeme rozšlehanými vejci smíchanými s jogurtem. Upečeme dozlatova.

Komentáře k receptu