Čokoládový krém s třešněmi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Čokoláda hořká
  • 200 g Třešně
  • 75 g Cukr krupice
  • 100 g Mandle plátky
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 špetka Sůl
  • 5 dl Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 575 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 84 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 385.2 mg
  • Draslík 280.8 mg
  • Vláknina 5475 mg
  • Vitamín A 5475 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 838.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 778.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko se solí, cukrem a vanilkovým luskem převaříme.

  • 2

    Vanilku vyjmeme a do vařícího mléka vsypeme nastrouhanou čokoládu. Zvolna vaříme asi 30 minut.

  • 3

    Do částečně vychladlé směsi zamícháme žloutky rozmíchané v trošce studeného mléka a směs necháme zhoustnout ve vodní lázni - nesmí se vařit.

  • 4

    Zhoustlý krém přecedíme do pohárů a uložíme do ledničky. Před podáváním ozdobíme každou porci čerstvými třešněmi a mandlovými lupínky.

Komentáře k receptu