Salát z bílého zelí

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 21 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 1 polévková lžíce Křen
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 91 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 177 g
  • Sodík 130 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 2.4 mg
  • Draslík 8.9 mg
  • Vláknina 4640.7 mg
  • Vitamín A 4640.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí nakrájíme najemno, vložíme do mísy a polijeme vařící vodou. Po 2 minutách pak vodu scedíme.

  • 2

    Nastrouháme mrkev na hrubém struhadle a křen na jemném struhadle. Smícháme se zelím.

  • 3

    Připravíme si marinádu z oleje, octa, cukru a soli.

  • 4

    Salát polijeme marinádou a necháme vychladit a uležet.

Komentáře k receptu