Raci v koprové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 12 ks Rak říční
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
  • 0.125 l Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 308 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 374 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 354.5 mg
  • Draslík 983.8 mg
  • Vláknina 570.5 mg
  • Vitamín A 570.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 8.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře omyté živé raky vložíme do vařící vody s koprem a uvaříme. Uvařené raky vykucháme a maso obereme.

  • 2

    Z 30g másle a 20g mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji 1/8l vývaru z raků, 1/8l vína a 1/8l kyselé smetany. Vše svaříme, osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátu, citronovou šťávu a nasekaný kopr.

  • 3

    Omáčku odstavíme z ohně, vložíme obrané račí maso a necháme je chvíli v omáčce táhnout.

  • 4

    Raky podáváme na nahřáté míse. Vhodnou přílohou je dušená rýže.

Komentáře k receptu