Raci v koprové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 7 g
- Sodík 374 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 354.5 mg
- Draslík 983.8 mg
- Vláknina 570.5 mg
- Vitamín A 570.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 8.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře omyté živé raky vložíme do vařící vody s koprem a uvaříme. Uvařené raky vykucháme a maso obereme.
-
2
Z 30g másle a 20g mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji 1/8l vývaru z raků, 1/8l vína a 1/8l kyselé smetany. Vše svaříme, osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátu, citronovou šťávu a nasekaný kopr.
-
3
Omáčku odstavíme z ohně, vložíme obrané račí maso a necháme je chvíli v omáčce táhnout.
-
4
Raky podáváme na nahřáté míse. Vhodnou přílohou je dušená rýže.