Jahelník
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 755 kcal
- Sacharidy 106 g
- Tuky 31 g
- Sodík 7 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 94 g
- Cholesterol 57.9 mg
- Draslík 400.9 mg
- Vláknina 17242.5 mg
- Vitamín A 17242.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jáhly přebereme a důkladně propláchneme studenou vodou. Pak je spaříme horkou vodou a dáme vařit do osoleného mléka asi na 30 minut.
-
2
Pokud máme kaši příliš hustou přidáme mléko, doplníme máslem a chvíli ještě povaříme.
-
3
Kaši odstavíme a vmícháme napařené vypeckované sušené švestky a rozinky.
-
4
Oloupeme jablka, odstraníme jádřince a nakrájíme na kostičky. Přidáme do kaše.
-
5
Kaši podáváme horkou, poléváme máslem a posypeme perníkem nebo cukrem se skořicí.