Okoun na roštu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 483 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 30 g
- Sodík 196 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 33.6 mg
- Draslík 77.7 mg
- Vláknina 1855.8 mg
- Vitamín A 1855.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okouny zbavíme šupin, vykucháme a omyjeme. Kůži podél páteře nařízneme po obou stranách, ryby osolíme opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Vnitřek okounů vyložíme natrhanou petrželkou, estragoenm a koprem.
-
2
Maso potřeme olejem a na roštu je pomalu opékáme po obou stranách.
-
3
Podáváme s plátky citronu a máslem utřeným s hořčicí.
-
4
Vhodnou přílohou jsou petrželkové brambory.