Žabí stehýnka s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Kerblík
  • 2 ks Šalotka
  • 16 ks Žabí stehýnka
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 l Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1814 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1236 mg
  • Bílkoviny 331 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 1030 mg
  • Draslík 6121.5 mg
  • Vláknina 449.8 mg
  • Vitamín A 449.8 mg
  • Vitamín B6 2.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 20 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 59.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Stehýnka omyjeme, osolíme, potřeme utřeným česnekem a pokapeme citronovou šťávou. Necháme chvíli uležet.

  • 2

    Stehýnka osušíme a opečeme na másle. Na zbylém tuku opražíme nakrájenou šalotku, přidáme nasekanou petrželku, pažitku a kerblík a vše zředíme bílým vínem.

  • 3

    Šťávu nalijeme na stehýnka a podáváme.

Komentáře k receptu