Žahour
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 200 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 6 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 12.3 mg
- Draslík 96.5 mg
- Vláknina 6000 mg
- Vitamín A 6000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr nasypeme do nádoby, pokropíme asi 2 lžícemi vody a přivedeme do varu.
-
2
Jakmile začne cukr perlit, přisypeme do něho čisté borůvky a necháme zlehka povařit tak, aby nám borůvky zůstaly nerozvařené.
-
3
Potom přidáme máslo, zalijeme mlékem, ve kterém jsme si předem rozmíchali moučku.
-
4
Povařená omáčka by měla být k lívancům a vdolkům hustší, jinak jen zahoustlá. Pokud ji chceme mít řidší, tak ředíme mlékem a tou poléváme ovocné či kynuté knedlíky.