Salát ze šneků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Křen
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • 5 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 0.125 l Víno bílé
  • 1 balení Sterilovaní šneci v hovězím bujonu
  • 4 polévková lžíce Ocet vinný
  • 4 polévková lžíce Olej salátový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 284 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 131 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 830.4 mg
  • Vláknina 924 mg
  • Vitamín A 924 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.7 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šneky omyjeme ve studené vodě a spolu s bílým vínem, bobkovým listem a tymiánem je vaříme 10 minut. Necháme vychladnout.

  • 2

    Potom šneky nakrájíme na nudličky a vložíme do marinády z octa, oleje, soli, pepře a jemně nakrájené šalotky. Necháme dobře uležet.

  • 3

    Nakonec salát posypeme nasekanými vejci uvařenými natvrdo.

  • 4

    Salát podáváme se strouhaným křenem.

Komentáře k receptu