Kuřecí polévka Succotash

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 220 g Kukuřice cukrová
  • 1400 g Kuře
  • 430 g Fazole bílé sterilované
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1200 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1353 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 1410 mg
  • Bílkoviny 80 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 277.5 mg
  • Draslík 1386.1 mg
  • Vláknina 14245.8 mg
  • Vitamín A 14245.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.6 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 44.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpálíme olej a vložíme do něj na drobno nasekanou cibuli. Podusíme do měkka na mírném ohni, přidáme porce kuřete, vývar a bouquet garni, osolíme a opepříme. Přivedeme k varu, zmírníme plamen a pod pokličkou vaříme asi 30 - 40 minut, dokud není kuře měkké.

  • 2

    Porce kuřete z hrnce vyndáme, stejně tak bouquet garni a z povrchu polévky lžící sebereme tuk. Poté polévku opět přivedeme k varu, vmícháme do ní fazole a kukuřici, zmírníme plamen a zakryté pokličkou vaříme asi 10 minut.

  • 3

    Vychladlé kuřecí maso obereme z kostí, nakrájíme na malé kostičky a vrátíme jej do hrnce s polévkou, povaříme ještě 5 minut, poté odstavíme a přimícháme do ní smetanu a na jemno nasekanou petrželku.

Komentáře k receptu