Mořský jazyk s aromatickým tatarákem z fenyklu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 815 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 41 g
- Sodík 322 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 86 g
- Cholesterol 68.1 mg
- Draslík 3167.8 mg
- Vláknina 122190 mg
- Vitamín A 122190 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fenykl očistíme, nakrájíme na kostičky a pokapeme šťávou vylisovanou z citronu. Přidáme trochu nastrouhané citronové kůry, polovinu oleje, špetku soli, trochu kopru, nastrouhaný zázvor a necháme cca 30min marinovat.
-
2
Mezitím mořský jazyk nakrájíme na kostky a v páře podusíme 3-4min. Rozdělíme na talíře, ochutíme zbytkem oleje, solí a pepřem.
-
3
Fenykl slijeme z marinády, promícháme s jogurtem a přidáme k rybě. Ihned podáváme.