Mořský jazyk s aromatickým tatarákem z fenyklu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Jogurt bílý
  • 600 g Fenykl obecný
  • 40 g Zázvor celý
  • 500 g Filé z mořského jazyka
  • 60 ml Olej olivový
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 815 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 322 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 68.1 mg
  • Draslík 3167.8 mg
  • Vláknina 122190 mg
  • Vitamín A 122190 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fenykl očistíme, nakrájíme na kostičky a pokapeme šťávou vylisovanou z citronu. Přidáme trochu nastrouhané citronové kůry, polovinu oleje, špetku soli, trochu kopru, nastrouhaný zázvor a necháme cca 30min marinovat.

  • 2

    Mezitím mořský jazyk nakrájíme na kostky a v páře podusíme 3-4min. Rozdělíme na talíře, ochutíme zbytkem oleje, solí a pepřem.

  • 3

    Fenykl slijeme z marinády, promícháme s jogurtem a přidáme k rybě. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu