Skopová žebírka á la Nelson
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 4155 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 240 g
- Sodík 323 mg
- Bílkoviny 446 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 1516.8 mg
- Draslík 100.2 mg
- Vláknina 934 mg
- Vitamín A 934 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 51.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme nasekanou cibuli, sardelovou pastu a jemně nasekanou petrželku.
-
2
Omyté maso mírně naklepeme a osolíme. Na másle (nebo na oleji) je opékáme na každé straně asi 4 minuty. Potom žebírka potřeme směsí cibule, sardelové pasty a petrželky, mírně podlijeme a dusíme. Přendáme je do zapékací mísy, povrch posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme máslem. Zapečeme, až sýr zrůžoví a smetana se vsákne do masa.
-
3
Podáváme s rýží nebo s bramborami.