Skopová žebírka á la Nelson

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Skopová žebra
  • 0.125 l Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Sardelová pasta
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 4155 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 240 g
  • Sodík 323 mg
  • Bílkoviny 446 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 1516.8 mg
  • Draslík 100.2 mg
  • Vláknina 934 mg
  • Vitamín A 934 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 51.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme nasekanou cibuli, sardelovou pastu a jemně nasekanou petrželku.

  • 2

    Omyté maso mírně naklepeme a osolíme. Na másle (nebo na oleji) je opékáme na každé straně asi 4 minuty. Potom žebírka potřeme směsí cibule, sardelové pasty a petrželky, mírně podlijeme a dusíme. Přendáme je do zapékací mísy, povrch posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme máslem. Zapečeme, až sýr zrůžoví a smetana se vsákne do masa.

  • 3

    Podáváme s rýží nebo s bramborami.

Komentáře k receptu