Kedlubny zapečené se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 129 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 8 g
- Sodík 294 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 19.9 mg
- Draslík 292 mg
- Vláknina 5400 mg
- Vitamín A 5400 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané kedlubny nakrájíme na hranolky, osolíme je a dusíme na másle podlité trochou vývaru. Šťávu necháme vydusit, ale kedlubny nesmějí příliš změknout.
-
2
Zapékací mísu vymastíme máslem, vložíme do ní kedlubny a zalijeme je smetanou smíchanou s nastrouhaným sýrem. Zapečeme v troubě.
-
3
Podáváme s toasty jako předkrm.