Karotka Vichy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 179 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 442 g
- Sodík 59 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 10.2 mg
- Vláknina 11392.5 mg
- Vitamín A 11392.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev očistíme, větší překrojíme na špalíčky a menší ponecháme vcelku. V kastrole ji zalijeme do roviny vodou, přidáme máslo, sůl a cukr. Vaříme na mírném ohni pod pokličkou, až se tekutina zredukuje na sirup.
-
2
Hotovou karotku posypeme nasekanou petrželkou a lehce promícháme nebo protřeseme.
-
3
Podáváme jako přílohu k masu.