Srbský zelný salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 30 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 3 g
- Sodík 97 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 1.8 mg
- Draslík 1.4 mg
- Vláknina 52.3 mg
- Vitamín A 52.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelí rozkrojíme na čtvrtky, zbavíme košťálu a jemně je nakrouháme. Mírně osolíme, vložíme do porcelánové mísy, přiklopíme talířkem a necháme asi 30 minut změknout.
-
2
Potom zelí zalijeme zředěným, trochu přislazeným octem, opepříme a přilijeme olej.
-
3
Salát posypeme cibulí nakrájenou na kroužky.