Hříbky na bordeauxský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Petržel - nať
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 10 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej olivový
  • 1 kg Houby čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 634 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 192 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 87 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 2625.7 mg
  • Vláknina 15407.2 mg
  • Vitamín A 15407.2 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné hříbky nakrájíme na silnější plátky.

  • 2

    V kastrole rozehřejeme olej, přidáme nakrájené cibulky a hříbky, nasekaný česnek, sůl a pepř. Dusíme ve vlastní šťávě a podle potřeby trochu podlijeme vodou.

  • 3

    Když houby změknou a šťáva se odpaří, ponecháme je bez poklice opékat v oleji.

  • 4

    Hotové vyklopíme na mísu, opepříme a posypeme nasekanou petrželkou. Podáváme s toasty.

Komentáře k receptu