Brambory zapečené s vejci a krupicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 148 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 9 g
- Sodík 145 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 130.1 mg
- Draslík 297.9 mg
- Vláknina 3125 mg
- Vitamín A 3125 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory nakrájíme na plátky a na pánvi na sádle je po obou stranách usmažíme. Přendáme je do vymaštěné zapékací mísy a vložíme do trouby.
-
2
Smícháme mléko s krupicí a necháme chvíli nabobtnat. Přimícháme do pěny ušlehaná vejce a směsí zalijeme horké brambory. Upečeme dorůžova.
-
3
Podáváme jako oblohu k pečením.