Francouzské brambory Anna

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kg Brambory
  • 0.125 kg Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 374 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 122 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 37.5 mg
  • Draslík 1032.5 mg
  • Vláknina 12500 mg
  • Vitamín A 12500 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zapékací mísu dobře vymastíme máslem.

  • 2

    Do mísy klademe oloupané, syrové brambory nakrájené na plátky. Každou vrstvu osolíme, pokapeme máslem a vložíme do předehřáté trouby. Upečeme dorůžova - brambory utvoří kolem stěn silnou kůrku.

  • 3

    Podáváme se zeleninovými saláty nebo jako přílohu k pečením.

Komentáře k receptu