Francouzské brambory Anna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 374 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 26 g
- Sodík 122 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 37.5 mg
- Draslík 1032.5 mg
- Vláknina 12500 mg
- Vitamín A 12500 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zapékací mísu dobře vymastíme máslem.
-
2
Do mísy klademe oloupané, syrové brambory nakrájené na plátky. Každou vrstvu osolíme, pokapeme máslem a vložíme do předehřáté trouby. Upečeme dorůžova - brambory utvoří kolem stěn silnou kůrku.
-
3
Podáváme se zeleninovými saláty nebo jako přílohu k pečením.