Krupicový nákyp s višněmi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1119 kcal
- Sacharidy 131 g
- Tuky 30 g
- Sodík 144 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 125 g
- Cholesterol 287.8 mg
- Draslík 312.5 mg
- Vláknina 5175 mg
- Vitamín A 5175 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mírně osoleného mléka vsypeme krupici a uvaříme kaši. Rozprostřeme ji v míse a necháme vychladnout.
-
2
Utřeme máslo, cukr a žloutky do pěny, přidáme citronovou kůru a po částech vmícháme kaši. Nakonec lehce přimícháme pevný sníh z bílků a vypeckované višně.
-
3
Nákypovou formu vymastíme, vysypeme strouhankou a naplníme směsí.
-
4
Pečeme zvolna asi 35 minut.