Vařený králík s bulgurem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 685 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 35 g
- Sodík 303 mg
- Bílkoviny 68 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 206.4 mg
- Draslík 1183.7 mg
- Vláknina 11129.6 mg
- Vitamín A 11129.6 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného králíka naporcujeme, opláchneme a vložíme do vroucí vody. Téměř měkké maso vyjmeme, vývar odložíme. Porce králíka ze všech stran osmažíme na másle dozlatova, zaprášíme mletou paprikou, zalijeme litrem vývaru, přidáme bulgur, sůl a na mírném plameni deset minut povaříme. Poté maso odstavíme a necháme pod poklicí dojít, až je bulgur měkký.