Dušený pórek s celerem a bulgurem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 450 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 22 g
- Sodík 487 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 0.5 mg
- Draslík 1084.7 mg
- Vláknina 22836.2 mg
- Vitamín A 22836.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.7 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný a opláchnutý pórek nakrájíme na kousky, celer oloupeme, opláchneme a nakrájíme nadrobno. Spařená rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky, oregano nasekáme najemno.
-
2
Na oleji osmažíme celer s pórkem, vmícháme rajčata, pyré, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a na mírném plameni vaříme, až je zelenina téměř měkká. Poté přimícháme bulgur, je-li třeba, přilijeme vodu, a dusíme doměkka. Před podáváním zeleninu posypeme oreganem.