Arabský chléb s bulgurovými koláčky
Suroviny
- 100 g Bulgur
- 50 g Sýr Feta
- 200 g Okurka salátová
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Rajčata
- 3 ks Cibulka jarní
- 1 ks Cibule červená
- 3 stroužek Česnek
- 4 plátek Chléb Pita
- 3 dl Voda pitná
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 4 polévková lžíce Majonéza
- 1 polévková lžíce Meduňka
- 1 polévková lžíce Máta
- 2 polévková lžíce Česnekové máslo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 20 g
- Sodík 290 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 16.1 mg
- Draslík 436.2 mg
- Vláknina 13958.8 mg
- Vitamín A 13958.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.3 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bulgur dáme do hrnce, zalijeme 2.5-3 dl vody a přivedeme k varu. Po 5 minutách hrnec odstavíme z plotny, zakryjeme poklicí a necháme téměř hodinu odstát.
-
2
Arabský chléb (4 ks) rozkrojíme tak, aby vznikly kapsy, vnitřek potřeme česnekovým máslem.
-
3
Očistíme česnek, jarní cibulku, petrželku, mátu a meduňku. Bylinky s cibulkou pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Tvrdý sýr nastrouháme. Všechny ingredience dáme do mísy, přidáme nabobtnalý bulgur, který jsme vymačkali z přebytečné vody. Ochutíme sójovou omáčkou, solí, pepřem a vše dobře promícháme. Ze směsi utvoříme tenčí placičky, které vložíme do chleba.
-
4
Omyjeme salátovou okurku, rajčata a červenou cibuli. Vše nakrájíme na tenké plátky, rozdělíme a vložíme do chlebů. Zeleninu potřeme majonézou a servírujeme.