Vláčný chléb z bulguru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 512 kcal
- Sacharidy 96 g
- Tuky 8 g
- Sodík 306 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 10.8 mg
- Draslík 60.9 mg
- Vláknina 9643 mg
- Vitamín A 9643 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bulgur v žáruvzdorné misce zalijeme litrem vařící vody a necháme 20 minut stát, pak ho přecedíme přes síto a necháme okapat.
-
2
Do pečící nádoby z domácí pekárny vložíme okapaný bulgur a nalijeme 3 dl vody, přidáme máslo, cukr a sůl. Oba druhy mouky smícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
-
3
Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
-
4
Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně vypečenou kůrkou, a zapneme. V průběhu hnětení je potřeba kontrolovat hustotu těsta, v případě potřeby přilijeme vodu nebo přisypeme mouku.
-
5
Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.