Pšeničný bulgur se zeleninou
Suroviny
- 250 g Fazolové lusky zelené
- 225 g Bulgur
- 75 g Ořechy brazilské
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Ocet vinný
- 1 kávová lžička Balsamico ocet
- 0.5 kávová lžička Sůl mořská
- 4 ks Pórek
- 2 ks Rajčata
- 2 ks Paprika žlutá
- 1 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Hořčice kremžská
- 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 634 kcal
- Sacharidy 104 g
- Tuky 21 g
- Sodík 372 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 104 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1333.4 mg
- Vláknina 41419.8 mg
- Vitamín A 41419.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 126.9 mg
- Vitamín E 4.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bulgur v míse zalijeme vařící vodou asi 2 cm nad povrch a necháme asi na 20 minut nabobtnat.
-
2
Papriky rozkrojíme na čtvrtiny a vyčistíme, rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme nahrubo. Pórky pokrájíme na plátky silné asi 1 cm, nahrubo posekáme jádra para ořechů a na jemno čerstvou petrželovou nať, oloupaný česnek prolisujeme.
-
3
Papriky pak grilujeme slupkou nahoru 15-20 minut, až slupka ztmavne a zpuchýří. Po vychladnutí spálenou slupku oloupeme a dužinu nahrubo nakrájíme. Fazolové lusky z konzervy přepůlíme a dáme asi na 3-4 minuty povařit.
-
4
Z panenského olivového oleje, octů, hořčice a česneku umícháme dresink.
-
5
Bulgur přecedíme, vsypeme do salátové mísy, přidáme dresink a dobře promícháme. Potom přidáme všechnu zeleninu, posekané ořechy a petrželovou nať. Osolíme, okořeníme pepřem a vše zlehka promícháme.