Pšeničný bulgur se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Fazolové lusky zelené
  • 225 g Bulgur
  • 75 g Ořechy brazilské
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Balsamico ocet
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 4 ks Pórek
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Paprika žlutá
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Hořčice kremžská
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 634 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 372 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 104 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1333.4 mg
  • Vláknina 41419.8 mg
  • Vitamín A 41419.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 126.9 mg
  • Vitamín E 4.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bulgur v míse zalijeme vařící vodou asi 2 cm nad povrch a necháme asi na 20 minut nabobtnat.

  • 2

    Papriky rozkrojíme na čtvrtiny a vyčistíme, rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme nahrubo. Pórky pokrájíme na plátky silné asi 1 cm, nahrubo posekáme jádra para ořechů a na jemno čerstvou petrželovou nať, oloupaný česnek prolisujeme.

  • 3

    Papriky pak grilujeme slupkou nahoru 15-20 minut, až slupka ztmavne a zpuchýří. Po vychladnutí spálenou slupku oloupeme a dužinu nahrubo nakrájíme. Fazolové lusky z konzervy přepůlíme a dáme asi na 3-4 minuty povařit.

  • 4

    Z panenského olivového oleje, octů, hořčice a česneku umícháme dresink.

  • 5

    Bulgur přecedíme, vsypeme do salátové mísy, přidáme dresink a dobře promícháme. Potom přidáme všechnu zeleninu, posekané ořechy a petrželovou nať. Osolíme, okořeníme pepřem a vše zlehka promícháme.

Komentáře k receptu