Hovězí maso v marinádě chermoula s bulgurem
Suroviny
- 245 g Petržel - nať
- 800 g Hovězí maso zadní
- 60 g Bulgur
- 400 g Cizrna konzervovaná
- 125 g Máta
- 125 g Koriandr čerstvý
- 75 ml Olej olivový
- 125 ml Voda pitná
- 90 ml Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 kávová lžička Kmín mletý
- 1 ks Avokádo
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Okurka salátová
- 0.5 ks Cibule červená
- 12 ks Rajčata Cherry
- 3 stroužek Česnek
- 4 plátek Chléb Pita
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 789 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 37 g
- Sodík 474 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 116 mg
- Draslík 1813.9 mg
- Vláknina 32113 mg
- Vitamín A 32113 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 183.3 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hladka rozmixujeme olivový olej, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, mletý kmín a koriandr, nakrájenou chilli papričku, čerstvou mátu, koriandr a petrželovou nať.
-
2
Do připravené marinády vložíme hovězí plátky a necháme v marinádě 2-3 hodiny. Marinované maso opékáme z obou stran na rozpáleném barbecue grilu 2-3 minuty.
-
3
Do 125 ml vroucí vody nasypeme 60 g bulguru a na mírném ohni ohříváme 10 minut (tekutina se vsákne), pak přesypeme do misky, do které jsme nasypali 400 g konzervované scezené cizrny, 1/2 nakrájené cibule, plátky z 1 okurky bez semen, 12 rozpůlených cherry rajčátek, plátky z 1 avokáda a 120 g drobně nasekané petrželové natě, zakapeme 2 lžícemi citronové šťávy a promícháme.
-
4
Podáváme s pita chlebem.