Hovězí maso v marinádě chermoula s bulgurem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 245 g Petržel - nať
  • 800 g Hovězí maso zadní
  • 60 g Bulgur
  • 400 g Cizrna konzervovaná
  • 125 g Máta
  • 125 g Koriandr čerstvý
  • 75 ml Olej olivový
  • 125 ml Voda pitná
  • 90 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 ks Avokádo
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Okurka salátová
  • 0.5 ks Cibule červená
  • 12 ks Rajčata Cherry
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 plátek Chléb Pita
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 789 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 474 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 116 mg
  • Draslík 1813.9 mg
  • Vláknina 32113 mg
  • Vitamín A 32113 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 183.3 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hladka rozmixujeme olivový olej, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, mletý kmín a koriandr, nakrájenou chilli papričku, čerstvou mátu, koriandr a petrželovou nať.

  • 2

    Do připravené marinády vložíme hovězí plátky a necháme v marinádě 2-3 hodiny. Marinované maso opékáme z obou stran na rozpáleném barbecue grilu 2-3 minuty.

  • 3

    Do 125 ml vroucí vody nasypeme 60 g bulguru a na mírném ohni ohříváme 10 minut (tekutina se vsákne), pak přesypeme do misky, do které jsme nasypali 400 g konzervované scezené cizrny, 1/2 nakrájené cibule, plátky z 1 okurky bez semen, 12 rozpůlených cherry rajčátek, plátky z 1 avokáda a 120 g drobně nasekané petrželové natě, zakapeme 2 lžícemi citronové šťávy a promícháme.

  • 4

    Podáváme s pita chlebem.

Komentáře k receptu