Letní salát z bulguru zvaný tabbouleh
Suroviny
- 1 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 20 g Petržel - nať
- 20 g Pažitka
- 170 g Bulgur
- 20 g Máta
- 20 g Koriandr čerstvý
- 1 ks Citrony
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Česnek
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Limetka
- 1 ks Cibule červená
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 9 g
- Sodík 153 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 460.7 mg
- Vláknina 22440.8 mg
- Vitamín A 22440.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 94.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přečteme si návod na bulguru a vaříme podle něj, obvykle v poměru 1:2 bulgur:voda. V menším kastrolu uvaříme v osolené vodě vejce natvrdo. Vaříme je 10 minut, po odstranění z plotny ihned ochladíme studenou tekoucí vodou, následně je oloupeme a vidličkou opatrně rozmačkáme.
-
2
Do misky vysypeme bulgur, přidáme rozmačkanou vaječnou směs, jemně nakrájenou cibuli a velmi drobně nasekané dva stroužky česneku. Z paprik odstraníme semínka, potom je rpzkrájíme na drobné kousky a přidáme do misky. Postupně vsypeme ještě nasekanou pažitku, petržel, koriandr a mátu. Přidáme i nadrobno nařezanou kůru z limetky a citronu i z nich vymačkanou šťávu. Opatrně promícháme, před servírováním ještě osolíme a opepříme.