Zeleninový bulgur

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Bulgur
  • 100 ml Voda pitná
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 2 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 199 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 72 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 506.1 mg
  • Vláknina 14057.8 mg
  • Vitamín A 14057.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve bulgur zalijeme horkou vodou, přiklopíme a necháme vsáknout všechnu vodu. Mezitím vedle nařízneme na špičce do kříže a ponoříme na 20 sekund rajčata do vařící vody a sloupneme slupku. Odstraníme semínka a zbylou dužinu nakrájíme na kostičky. Okurku také oloupeme, odstraníme semínka a také nakrájíme na kostičky. Cibuli a petrželku nasekáme nadrobno, česnek rozetřeme.

  • 2

    Všechnu zeleninu smícháme s bulgurem, olejem, citronovou šťávou, špetkou soli a pepře, necháme asi hodinu rozležet v ledničce.

  • 3

    Podáváme buď samotné jako salát, nebo přílohu k rybě.

Komentáře k receptu