Zeleninový bulgur
Suroviny
- 100 g Bulgur
- 100 ml Voda pitná
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Okurka salátová
- 1 ks Cibule červená
- 1 ks Cibulka jarní
- 2 hrst Petržel kudrnka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 199 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 7 g
- Sodík 72 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 506.1 mg
- Vláknina 14057.8 mg
- Vitamín A 14057.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve bulgur zalijeme horkou vodou, přiklopíme a necháme vsáknout všechnu vodu. Mezitím vedle nařízneme na špičce do kříže a ponoříme na 20 sekund rajčata do vařící vody a sloupneme slupku. Odstraníme semínka a zbylou dužinu nakrájíme na kostičky. Okurku také oloupeme, odstraníme semínka a také nakrájíme na kostičky. Cibuli a petrželku nasekáme nadrobno, česnek rozetřeme.
-
2
Všechnu zeleninu smícháme s bulgurem, olejem, citronovou šťávou, špetkou soli a pepře, necháme asi hodinu rozležet v ledničce.
-
3
Podáváme buď samotné jako salát, nebo přílohu k rybě.