Bulgur s mletým jehněčím masem
Suroviny
- 300 g Jehněčí maso mleté
- 150 g Bulgur
- 400 g Rajčata
- 1 ks Cibule
- 1 ks Lilek
- 0.5 ks Paprika červená
- 0.5 ks Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín celý
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 1 stroužek Česnek
- 5 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 496 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 32 g
- Sodík 117 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 60.8 mg
- Draslík 765 mg
- Vláknina 21743.2 mg
- Vitamín A 21743.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.8 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme. Lilek omyjeme a nakrájíme na kostičky. Feferonku omyjeme, rozkrojíme a nakrájíme na drobno.
-
2
Olej a máslo rozpálíme, přidáme cibuli a krátce podusíme. Přidáme mleté maso, feferonku a vše opečeme. Pak přidáme bulgur, česnek a lilek.
-
3
Rajčata nasekáme a přidáme ke směsi i se šťávou, vodou, pepřem, paprikou, solí a kmínem. Vaříme pod pokličkou asi 20 minut, mírným varem.
-
4
Do hotového bulguru přimícháme nasekanou petrželku, dáme na talíře a ihned podáváme.